AMSTERDAM - Vrijdagavond 11 februari 2022 vond op de Bilderdijkkade in Amsterdam-West een gewapende straatroof plaats. Onder bedreiging van een vuurwapen wisten twee onbekende mannen de persoonlijke bezittingen van het slachtoffer te stelen. De politie is dringend op zoek naar mensen die mogelijk getuige zijn geweest van het incident en/of in bezit zijn van relevante camerabeelden.


Het slachtoffer stond die avond rond 22.45 uur in een portiek aan de Bilderdijkkade toen hij een klap in zijn rug voelde en hierdoor op de grond viel. Hij keek om en zag twee mannen staan waarvan één een vuurwapen in zijn handen had. Deze mannen bedreigden het slachtoffer met dit vuurwapen en zeiden dat hij geld moest geven. In doodsangsten gaf h et slachtoffer direct zijn spullen af en de mannen sloegen vervolgens op een gereedstaande scooter op de vlucht. Ze reden weg in de richting van de Jacob van Lennepstraat en sloegen vervolgens rechtsaf de brug over in de richting van het Ten Kateplein.

Signalement verdachten

Het slachtoffer heeft tijdens de beroving vooral de man met het vuurwapen goed kunnen zien en kon het volgende signalement van hem geven:

  • Man;
  • Donkere huidskleur;
  • 1.80 – 1.90 meter lang;
  • Rond de 30 jaar oud;
  • Kaal;
  • Droeg donkere kleding.

Van de andere dader is alleen bekend dat het een man is.

Gestolen goederen

De mannen wisten verschillende persoonlijke bezittingen van het slachtoffer buiten te maken, onder andere zijn telefoon en horloge. De telefoon betreft een blauwe iPhone 11, het horloge is van het merk Noa, groen van kleur met een zwarte rubberen band.

Getuigenoproep

Heeft u mogelijk iets gezien/gehoord van de straatroof? Bent u in bezit van camerabeelden waar verdachten op te zien zouden kunnen zijn, bijvoorbeeld op hun vluchtroute? Of weet u meer over de gestolen goederen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kunt u ook uw informatie delen en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen.