AMSTERDAM - De politie is een onderzoek gestart na een aanrijding op woensdagavond 7 juni 2023 op de kruising van de Eerste Constantijn Huygensstraat en de Bosboom Toussaintstraat in Amsterdam. Bij de aanrijding raakte een 27-jarige vrouw mogelijk ernstig gewond.

De aanrijding vond even na 19.30 uur plaats tussen een personenauto en een vrouw op een fiets. Bij de aanrijding viel de vrouw van haar fiets en kwam onder de auto terecht. Zo’n tien omstanders tilden het voertuig op om de vrouw te bevrijden. Het slachtoffer is kort daarop afgevoerd naar een ziekenhuis met vermoeden van zwaar lichamelijk letsel. De bestuurder van de personenauto bleef ongedeerd. Van hem is een verklaring afgenomen. De kruising is enige tijd gestremd geweest voor al het verkeer.

Slachtofferhulp

De impact op omstanders en betrokkenen was groot. Omdat er nogal wat getuigen op het terras zaten, is voor iedereen die daar behoefte aan heeft slachtofferhulp beschikbaar. Slachtofferhulp is te bereiken via het telefoonnummer 0900-0101. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident. Heeft u informatie of beelden voor het onderzoeksteam? Laat het ons dan weten via onderstaand tipformulier.