AMSTERDAM - Donderdagavond 4 juli rond 22.00 uur vindt op de Oostelijke Handelskade in Amsterdam een ernstige aanrijding plaats tussen een autobestuurder en een fietser. De fietser – een 30-jarige man uit Amsterdam - raakt hierbij zeer ernstig gewond en komt ter plaatse te overlijden. De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.


Rond 22.00 uur ontvangt de meldkamer een melding van een aanrijding met ernstig letsel. Agenten gaan ter plaatse en treffen een ernstig gewond slachtoffer aan die op dat moment wordt gereanimeerd. Het slachtoffer – een fietser – blijkt door een auto te zijn geschept en daarbij enkele meters te zijn weggeslingerd. Helaas mocht alle medische hulp niet baten en is het slachtoffer ter plaatse overleden. De bestuurder van de auto, een 28-jarige man uit Amsterdam, is aangehouden.

De familie van het slachtoffer is in kennis gesteld.

Getuigen gezocht
Opsporingsteam Verkeer (OTV) en Verkeersongevallenanalyse (VOA) doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval en is op zoek naar getuigen. Daarnaast wil het OTV ook graag (dashcam) beelden ontvangen van het ongeval. Bent u in bezit van camerabeelden, deel die dan met de politie. Dit kan via onderstaand tipformulier. Of bel met de politie via 0900-8844.

Slachtofferhulp
De politie kan zich voorstellen dat dit incident zeer ingrijpend is de familie en omstanders. Daarom kunt u terecht bij Slachtofferhulp voor hulp. De ondersteuning die Slachtofferhulp biedt is altijd gratis. Bel 0900-0101 of bezoek de website van Slachtofferhulp. Ook kunt u contact opnemen met de wijkagent via 0900-8844.