AMSTERDAM - De politie is op zoek mensen de meer informatie hebben over en/of camerabeelden van de beschieting van een woning aan de Haarlemmerweg in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober 2021. Bij het incident raakte gelukkig niemand gewond, de recherche hoopt dat eventueel wel getuigen zijn.

Rond 09.45 uur zaterdagochtend kwam de melding binnen dat er kogelinslagen waren aangetroffen in de betreffende woning en dat deze dus mogelijk beschoten zou zijn. Ter plaatse bleek dat inderdaad het geval en vervolgens is de politie een (sporen)onderzoek gestart. Hieruit kwam in ieder geval al naar voren dat de beschieting waarschijnlijk enkele uren eerder heeft plaatsgevonden, tussen 03.00 en 03.30 uur ’s nachts. Er zijn toen harde knallen gehoord bij de woning, maar de melder dacht op dat moment dat het om vuurwerk ging.

Getuigen gezocht

De recherche komt graag in contact met mensen die mogelijk iets gezien/gehoord hebben van de beschieting en/of in bezit zijn van relevante camerabeelden. Waarom deze woning beschoten is, wordt verder onderzocht en ook informatie hierover is uiteraard zeer welkom. Kunt u de recherche mogelijk verder helpen? Neem dan contact op via 0900-8844 of vul het tipformulier in.

BVH: 2021223202