AMSTERDAM - De 63-jarige man die maandag in Ouderkerk aan de Amstel in de boeien geslagen werd na een overval op een tankstation op de Europaboulevard in Amsterdam, blijkt een hele reeks tankstations te hebben beroofd.

De politie kwam de man twee dagen geleden op het spoor toen hij een overval probeerde te plegen op een tankstation op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Die overval mislukte, maar later die dag sloeg hij wel succesvol toe bij de benzinepomp in Amsterdam-Zuid. Agenten konden de man daarna vrij snel arresteren in Ouderkerk aan de Amstel toen hij probeerde te vluchten.

Vijf tankstations het doelwit
Twee dagen later blijkt dat de werkwijze van de man en zijn signalement sterk overeenkomen met een drietal andere overvallen. Steeds zijn tankstations het doelwit van de man.

Op 28 september werd een tankstation aan de IJdoornlaan in Landsmeer overvallen. Twee dagen later een tankstation aan de Gooiseweg in Amsterdam-Zuidoost en op 6 oktober is er een derde overval op een tankstation aan de Laarderhoogteweg, ook in Zuidoost.

Met vuurwapen bedreigd
Bij die drie overvallen gaat de rover er met een geldbedrag vandoor, nadat hij het personeel bedreigd heeft met een vuurwapen.

De man die is aangehouden voor de vijf overvallen heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.