AMSTERDAM - Op zondag 13 november is in de vroege ochtend een 30-jarige bestuurder van een fietstaxi uit het water gered aan de Herengracht. Het slachtoffer heeft langere tijd onder water gelegen en verkeert in levensgevaar.


Rond 05.10 uur werden de hulpdiensten door een omstander ingeschakeld die in het water een voertuig zag liggen waarvan de lampen nog aan stonden. Duikers van de brandweer gingen het water in en troffen, ter hoogte van nummer 474, een fietstaxi, maar ook een bewusteloze man aan. De man werd op de kant gehesen waar het ambulancepersoneel begon met reanimeren. Kort daarna werd de man in kritieke toestand overgebracht met de ambulance naar het ziekenhuis.

Getuigen ongeval gezocht
​​​​​​​Hoe de bestuurder te water is geraakt, wordt onderzocht door de politie. De politie komt daarom graag in contact met getuigen die het ongeval hebben gezien. De fietstaxi is wit van kleur, heeft een rood dak en heeft opvallend veel stickers. De bestuurder droeg een felgele reflecterende jas. Heeft u het ongeval gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Vermeld daarbij onderstaand registratienummer.

2022243079