ZAANDAM - De Sultan Ahmet Moskee in de Zaanse wijk Poelenburg wordt extra beveiligd door de politie. Dat meldt de voorzitter van de moskee Ahmet Öztürk aan NH Nieuws.

"De deuren zijn nog wel gewoon open", aldus Öztürk. "Op dit moment is alleen de imam aanwezig. Voor de rest is iedereen aan het werk."

De voorzitter is inmiddels op de hoogte gesteld van de schietpartij in Utrecht. Die vond vanochtend plaats op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Daarbij zijn meerdere mensen gewond geraakt. Hoeveel slachtoffers er precies zijn, is nog onbekend.

Blauwe Moskee
De Blauwe Moskee in Amsterdam zal de deuren tijdens de gebeden sluiten. Ook zullen er extra beveiligingsmaatregelen worden genomen, aldus imam Yassin ElForkani op Twitter. "MoskeeAlert is stevig in contact met de autoriteiten. Wij roepen Amsterdamse moskeeën en alle andere in het land op om alert te blijven."

Alle moskeeën in Utrecht dicht
Alle moskeeën in Utrecht hebben hun deuren uit voorzorg gesloten. "Dat hebben we gedaan in overleg met de politie", zegt een woordvoerder van de Ulu Moskee, de grootste moskee van Utrecht. De Ulu Moskee wordt op dit moment bewaakt door de politie.