AMSTERDAM - In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 januari 2022 heeft een explosie plaatsgevonden bij een woning aan het IJplein in Amsterdam Noord. Bij de ontploffing raakte niemand gewond, wel is er veel schade. De recherche is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Bewoners van het IJplein werden rond 1.00 uur opgeschrikt door een harde knal. Agenten troffen ter plaatse veel schade aan: de ruiten van de woning waren door de explosie gesprongen en meerdere naastgelegen woningen en geparkeerde voertuigen hadden lichte schade opgelopen.

Op het moment van de explosie waren meerdere bewoners, waaronder twee kinderen, aanwezig. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar dit had anders kunnen aflopen.

Specialisten van Team Explosieven en Veiligheid en Forensische Opsporing hebben onderzoek verricht en sporen veilig gesteld. Vermoedelijk heeft de explosie plaatsgevonden op het balkon op de eerste verdieping.

Tips?
Het is vooralsnog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de explosie en wat de aanleiding is geweest. Bent u getuige geweest van de ontploffing, heeft u beelden (bijv dashcambeelden van auto’s) of heeft u andere informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Neem dan contact met ons op via onderstaande mogelijkheden en verwijs daarbij naar proces-verbaal nummer PL1300- 2022006941