AMSTERDAM - Bij een woning aan de Adriaan Dorsmanstraat is maandagavond een explosief afgegaan. Hierbij is niemand gewond geraakt.

De explosie vindt rond 22.30 uur plaats waarna direct de hulpdiensten worden gealarmeerd. Als de politie arriveert, zie zij dat een voordeur en een raam flink beschadigd zijn. Gelukkig is niemand door de explosie gewond geraakt. De Teamleider Explosieven Veiligheid en Forensische Opsporing worden opgeroepen en verrichten onderzoek naar het soort explosief. Ook wordt direct een buurtonderzoek ingesteld. Hieruit komt dat twee personen, die geheel in het zwart gekleed waren, na de knal zijn gevlucht op een fatbike richting het Pieter Postpad. Helaas is (nog) niemand aangehouden.

Getuigen en beelden gezocht

De recherche heeft deze zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de Districtsrecherche West (o.v.v. 2024006288) via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Maar ook camerabeelden kunnen een bijdrage leveren aan het onderzoek. Beschikt u over relevant beeldmateriaal? Upload dit dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.