AMSTERDAM - In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 februari 2023 gaat er op de tweede verdieping van het Nieuwlandhof, bij de voordeur van een woning, een explosief af waardoor er een gat in de deur wordt geslagen en er een brandje ontstaat. Er zijn geen gewonden gevallen.

Explosie Tweede verdieping:

Omstreeks 02.10 uur worden de bewoners opgeschrikt door een harde knal. Ze ontdekken een gat in de voordeur en zien vuur dat kort daarna dooft. De explosie is vermoedelijk ontstaan door een vuurwerkbom die voor de deur is geplaatst. Ook de tussenhal, waar de voordeur zich bevindt, raakt zwaar beschadigd.

Schade begane grond:
Op de begane grond is schade ontstaan aan de centrale toegangsdeur. De recherche is benieuwd hoe deze schade is ontstaan.

Onderzoek

Direct na de explosie is er een onderzoek gestart door de recherche, een Teamleider Explosieven Veiligheid en leden van Forensische Opsporing. Kort na de explosie rennen meerdere mensen door het trappenhuis. De recherche is op zoek naar getuigen en mogelijke beelden. Uiteraard is de recherche dringend op zoek naar informatie over de toedracht van dit incident.

Getuigenoproep
Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.BVH: 2023032355