AMSTERDAM - Bij een raam van een woning aan de Meeuwenlaan is in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli 2024 een explosief tot ontploffing gebracht. Hierbij is de ruit vernield en is de politie een onderzoek gestart waarbij getuigen worden gezocht.


Rond 03.45 uur werden buurtbewoners opgeschrikt door een harde knal. Deze werd veroorzaakt door een explosief dat afging bij een ruit aan de voorzijde van een woning aan de Meeuwenlaan. De bewoners waren thuis op het moment van de explosie, maar raakten gelukkig niet gewond. De politie zette uit voorzorg de omgeving rond de woning af. Er is sporenonderzoek gedaan bij het pand, waarbij goederen in beslag zijn genomen. Een uitgebreide zoekactie in de omgeving leverde helaas nog geen aanhouding(en) op.

De politie is op zoek naar meer informatie over dit incident. Heeft u in de nacht van 10 op 11 juli omstreeks 03.45 uur iets verdachts gehoord of gezien in de buurt van de Meeuwenlaan? Of weet u meer over deze explosie? Neem dan contact met ons op via 0900-8844, deel uw informatie anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of vul het onderstaande tipformulier in. Deel uw informatie met de politie en maak de buurt veiliger.

PvBnr. PL1300-2024162983

Explosies

Amsterdam kent dit jaar opnieuw veel incidenten met explosieve voorwerpen. Dat is zorgelijk, want de gevaarzetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbare vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang.

Melden helpt

Zie jij verdachte situaties? Meld het dan! Mocht u het eng of spannend vinden om te melden, dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling die getraind is in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn getraind om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever ten alle tijden te beschermen.