OOSTZAAN - Op het Zuideinde heeft donderdag rond 16.15 uur een ernstige aanrijding plaatsgevonden tussen een 71-jarige vrouw uit Oostzaan en een 23-jarige man uit Zaandam. De vrouw raakte hierbij zwaargewond.


Het slachtoffer reed op haar fiets toen zij in botsing kwam met de Zaandammer die op een bromfiets reed. De Oostzaanse werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bromfiets werd aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook reed de bestuurder onder invloed van verdovende middelen. De Zaandammer werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Belangrijke getuige

Op dit moment is nog onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren en wordt de toedracht onderzocht door de VOA. De politie is ook op zoek naar getuigen en vooral naar één specifieke. Dit betreft een bestuurster van een zwarte auto die voor een café aan het Zuideinde stond geparkeerd. Deze vrouw zou de aanrijding hebben gezien en is weggereden in de richting van Amsterdam Noord. Deze getuige is zeer belangrijk voor het onderzoek en de politie wil graag met deze vrouw in contact komen. Bent u deze vrouw? Neem dan s.v.p. contact op met de politie via 0900-8844. Dit geldt ook voor andere mensen die meer informatie hebben.