AMSTERDAM - Op maandagmiddag 15 maart 2021 werd een grote dumping van drugsafval gevonden aan de Riekerweg. In totaal zijn vijftien doorzichtige jerrycans en één blauw vat gevonden met afvalstoffen die zijn ontstaan bij de productie van mdma. Uit onderzoek blijkt dat verdachten via de Vliegtuigstraat of Valschermkade zijn gevlucht.

Het milieuteam van de politie doet onderzoek naar de herkomst van het drugsafval en roept daarbij de hulp van het publiek in. We willen graag weten hoe lang de vaten daar hebben gelegen en waar ze vandaan komen. Illegale dumpingen vinden vaak plaats in het donker. Mogelijk zijn er mensen die in de avonden en nachten voor maandag 15 maart iets verdachts hebben gezien, zoals verdachte voertuigen, in de omgeving van de Riekerweg. Of weet u misschien waar de vaten vandaan komen? Neemt u dan vooral contact op met de politie via 0900-8844. Bellen kan ook op 0800-7000. Heeft u beelden of tips dan kunt u die met het onderzoeksteam delen via het tipformulier.

Schadelijk voor mens, dier en natuur
Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien.

Wat te doen als u een illegale dumping ziet?

Als u getuige bent van een illegale dumping, bel dan de politie via 112. Zorg wel dat uw eigen veiligheid voorop staat. Maak als het mogelijk is foto’s, noteer nummerborden en maak een beschrijving van de vervoersmiddelen en de personen. U kunt dit ook melden via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.