AMSTERDAM - Het zakkenrollersteam van de politie Amsterdam heeft deze week twee mannen (44 en 45) ingerekend. De mannen waren een middagje aan het 'werk' in de hoofdstad, terwijl ze nietsvermoedend in de gaten werden gehouden door de politie.


De dag van het duo begon bij een souvenirwinkel aan de Prinsengracht. Hier probeerden de twee een man te rollen, zonder resultaat. Vervolgens lieten de heren hun oog vallen op de inhoud van een tas van een mevrouw die bij het Anne Frank Huis stond te wachten. Ook dit liep anders dan gepland. Een oplettende winkelier waarschuwde de vrouw en lichtte de politie in.

Het zakkenrollersteam kwam in actie en kreeg het duo in het vizier bij de tramhalte van de Westermarkt. Hier werd nog een rolpoging gedaan, maar ook deze mislukte.

Open deur
'Tijd voor een andere aanpak' moet het duo gedacht hebben. Ze zagen een huis met open deur en besloten hier hun slag te slaan. De bewoonster van het huis, een tachtigjarige dame, had de deur opengezet om de boel een beetje te luchten met de hitte.

De heren slopen het huis binnen opzoek naar iets waardevols. Na enkele minuten rondgeneusd te hebben besloten ze weer te vertrekken. Opnieuw zonder buit.

Weer iets later probeerde het tweetal nog een andere woning binnen te komen. Inmiddels had het zakkenrollersteam genoeg bewijsmateriaal verzameld en pakten ze de twee op.

Op vrijdag 26 juli moesten ze voorkomen bij de rechter-commissaris.