AMSTERDAM - Dinsdag 19 december 2023 zijn in een lopend onderzoek drie Amsterdammers van 22, 23 en 25 jaar aangehouden. De mannen worden verantwoordelijk gehouden voor een woningoverval op 25 augustus 2023 aan de Stadionweg in Amsterdam-Zuid.

Op vrijdag 25 augustus 2023 rond 17.30 uur plegen twee verdachten een gewelddadige overval op de Stadionweg. De overvallers gaan doordacht te werk. Ze doen zich voor als postbezorgers om toegang tot de woning te krijgen. Eenmaal in het appartement bedreigen ze meteen de bewoners met een vuurwapen en worden zij vastgebonden. De overvallers eisen alle waardevolle spullen van de slachtoffers. Meerdere waardevolle goederen, waaronder sieraden, worden meegenomen. De verdachten slaan vervolgens op de vlucht.

De recherche en medewerkers van Forensische Opsporing (FO) zijn direct een onderzoek gestart dat uiteindelijk heeft geresulteerd in de aanhouding van de drie verdachten, afgelopen dinsdag.

Het onderzoek naar de overval wordt voortgezet, de verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Twee verdachten blijven langer vastzitten.