AMSTERDAM - Dankzij alerte getuigen heeft de politie maandag 25 oktober 2021 drie verdachten van een gewapende overval op een telefoonwinkel in de Kinkerstraat aangehouden.

De overval vond plaats maandagmiddag kort voor 15.30 uur plaats. Vier jonge mensen betraden de winkel en ontpopten zich direct tot overvallers. Een vuurwapen werd getrokken en een beveiliger en het personeel bedreigd. De beveiliger werd fysiek belaagd en geslagen. Toen personeel dat niet zichtbaar geweest was voor de overvallers tevoorschijn kwam liep de overval vermoedelijk anders dan voorzien. De daders vluchtten in paniek de zaak uit in de richting van de Ten Catemarkt.

De politie werd direct gewaarschuwd en die waren binnen een paar minuten ter plaatse. Meerdere voertuigen werden ingezet om de overvallers op te sporen. Dankzij alerte getuigen werd duidelijk waar de drie verdachten zich verstopt hadden.

Omdat er tijdens de overval sprake was geweest van een vuurwapen werden de verdachten onder schot genomen. Het trio werd in de boeien gezet. Bij de verdachten werden een vuurwapen en een bij de overval gestolen telefoon aangetroffen.

De gewonde beveiliger moest naar een ziekenhuis voor behandeling.

Rechercheurs van district West hebben deze zaak in behandeling en specialisten van Forensische Opsporing hebben, in de telefoonwinkel, uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De verdachten, in de leeftijd van 17, 18 en 18 jaar oud, zijn woonachtig in Rotterdam en bekenden van politie en justitie. Ze zijn bij een hulpofficier voorgeleid en een eerste verhoor heeft plaatsgevonden. De verdachten zijn in verzekering gesteld.