AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van een ernstig scooterongeval dat op maandagmiddag 27 mei plaatsvond op de kruising van het Koopvaardersplantsoen met het Barkpad. Een 20-jarige scooterrijder uit Amsterdam raakt hierbij zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar twee vrouwen die na het ongeluk zijn doorgereden.

Omstreeks 16.30 uur komt er bij de politie een melding binnen van een ernstig ongeval waarbij twee scooters betrokken zijn. Toegesnelde agenten treffen op de stoep op het Barkpad het slachtoffer op de grond aan. De jongen is niet aanspreekbaar. Ondanks het dragen van een helm, blijkt het slachtoffer ernstig letsel te hebben opgelopen.

Doorrijders
Volgens getuigen was er bij het ongeval een andere scooter betrokken met twee vrouwelijke opzittenden. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de precieze rol van deze vrouwen is geweest. Het onderzoeksteam van de politie roept daarom deze vrouwen dringend op zich te melden.

Signalement
Voertuig
- Grijze Vespa
- Krassen aan de zijkant
- Windscherm kapot

Opzittenden
- Twee vrouwen
- Een vrouw had een wit vest aan
- Een vrouw had een hoofddoek

Na het ongeval is de andere partij weggereden over het Barkpad in de richting van de Schoenerstraat onder het viaduct van de Kamperfoelieweg door.

Getuigen gezocht
Ook komen wij graag in contact met getuigen. Heeft u die maandagmiddag 27 mei rond 16.30 uur iets gezien of gehoord in de omgeving van het Koopvaardersplantsoen/Barkpad. Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Of heeft u (camera)beelden uit de omgeving van het Koopvaardersplantsoen/Barkpad of in de omgeving van de Schoenerstraat? U kunt ze uploaden via het tipformulier onder vermelding van zaaknummer: 2024124115