Wie herkent de mannen op deze foto’s? Zij worden allemaal verdacht van openlijke geweldplegingen gepleegd op 8 mei of op 22 mei in Doetinchem, rondom de wedstrijden De Graafschap – Ajax en De Graafschap – Go Ahead Eagles.

Vorige week, op 2 november, heeft de politie 27 geblurde foto’s gepubliceerd van verdachten betrokken bij deze rellen. Met resultaat! Van 15 verdachten is de identiteit inmiddels bekend, de meesten hebben zichzelf gemeld, een aantal zijn herkend. De politie kondigde al aan dat iedereen een week de tijd kreeg zich te melden, en we daarna de foto’s ongeblurd zouden publiceren.

Vanaf vandaag, 9 november, is het zover. De resterende 12 foto’s die geblurd gepubliceerd zijn staan nu ongeblurd op deze pagina. Ook zijn 5 nieuwe foto’s toegevoegd, van mensen wiens gezicht niet zo goed te zien is. In totaal zoeken we dus nog uw hulp bij het achterhalen van de identiteit van 17 verdachten!

Politiemensen bekogeld
Na de wedstrijden van De Graafschap op 8 en 22 mei braken ongeregeldheden uit. Tijdens en na De Graafschap – Ajax op 8 mei werden onder meer politiemensen bekogeld met stoeptegels en vernielingen aangericht. Na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 22 mei liep een groot aantal supporters van De Graafschap het veld op en werden spelers en stewards belaagd. De politie heeft al het beeldmateriaal van beide ongeregeldheden grondig onderzocht en publiceert nu voor het eerst foto’s van relschoppers die nog niet herkend zijn.

Harde aanpak
Elke vorm van geweld in de richting van politiemensen, andere mensen met een publieke functie en natuurlijk ook sporters en stewards wordt niet getolereerd en treden politie en OM streng tegen op. Daarnaast mag verwacht worden dat het bij voetbalwedstrijden draait om het voetbal, en er in en buiten een stadion géén ongeregeldheden plaatsvinden rond een wedstrijd. Dit in het belang van supporters, spelers, omwonenden en alle andere betrokkenen. Reden genoeg voor de politie om fors te investeren in het onderzoek naar de identiteit en precieze rol van alle relschoppers.

Lees hier meer over de ongeregeldheden die rond beide wedstrijden plaatsvonden.

Reacties / tips
Denkt u iemand te herkennen? Geef dat dan zo snel mogelijk door aan de recherche via 0900-8844, via het formulier op deze pagina, of anoniem via 0800-7000 ((Meld Misdaad Anoniem). Belangrijk daarbij is het doorgeven van het nummer van de juiste foto.

Herkent u zichzelf? Neem ook dan zo snel mogelijk contact op met de politie!

Let op:
De fotonummers NN02 t/m NN27 zijn gemaakt op   8 mei bij De Graafschap - Ajax
De fotonummers NN35 t/m NN40 zijn gemaakt op 22 mei bij De Graafschap - Go Ahead.