Wie herkent de mannen op deze foto’s? Zij worden allemaal verdacht van openlijke geweldplegingen gepleegd op 8 mei of op 22 mei in Doetinchem, rondom de wedstrijden De Graafschap – Ajax en De Graafschap – Go Ahead Eagles.

UPDATE 3 november: tot en met donderdagavond hebben we al 11 foto's kunnen verwijderen van mensen wiens identiteit bekend geworden is dankzij deze publicatie! Het merendeel heeft zichzelf vandaag gemeld bij de politie. Gaat om 4 mensen betrokken bij rellen op 8 mei en 7 mensen betrokken bij de ongereldheden op 22 mei. Op deze pagina staan nu nog 16 foto's van mensen wiens identiteit nog niet bekend is.

--------------------------------

Na de wedstrijden van De Graafschap op 8 en 22 mei braken ongeregeldheden uit. Tijdens en na De Graafschap – Ajax op 8 mei werden onder meer politiemensen bekogeld met stoeptegels en vernielingen aangericht. Na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 22 mei liep een groot aantal supporters van De Graafschap het veld op en werden spelers en stewards belaagd. De politie heeft al het beeldmateriaal van beide ongeregeldheden grondig onderzocht en publiceert nu voor het eerst foto’s van relschoppers die nog niet herkend zijn.

De politie publiceert nu eerst 27 foto’s van verdachten wiens gezicht geblurd is. We doen dit om deze verdachten nog één kans te geven zich te melden, voordat de politie hun foto herkenbaar publiceert. Vanaf 9 november publiceert de politie alle foto’s zonder geblurde gezichten. Uitgezonderd de foto’s van verdachten die zich in de tussentijd gemeld hebben uiteraard.

Harde aanpak
Elke vorm van geweld in de richting van politiemensen, andere mensen met een publieke functie en natuurlijk ook sporters en stewards wordt niet getolereerd en treden politie en OM streng tegen op. Daarnaast mag verwacht worden dat het bij voetbalwedstrijden draait om het voetbal, en er in en buiten een stadion géén ongeregeldheden plaatsvinden rond een wedstrijd. Dit in het belang van supporters, spelers, omwonenden en alle andere betrokkenen. Reden genoeg voor de politie om fors te investeren in het onderzoek naar de identiteit en precieze rol van alle relschoppers.

Lees hier meer over de ongeregeldheden die rond beide wedstrijden plaatsvonden.

Reacties / tips
Als mensen zichzelf herkennen roept de politie hen met klem op zich zo snel mogelijk te melden bij de recherche via 0900-8844 of via het formulier op deze pagina. Belangrijk daarbij is het doorgeven van het nummer van de foto waarop iemand zich herkent.

Denkt u iemand anders ondanks de geblurde gezichten al te herkennen, dan horen wij het ook graag. Ook dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 ((Meld Misdaad Anoniem). En ook hier geldt, geef aub duidelijk door over welk nummer foto uw melding gaat.

Let op:
De fotonummers NN02 t/m NN28 zijn gemaakt op   8 mei bij De Graafschap - Ajax
De fotonummers NN29 t/m NN44 zijn gemaakt op 22 mei bij De Graafschap - Go Ahead