AMSTERDAM - Op dinsdagavond is een 20-jarige Amsterdammer om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het slachtoffer is ter hoogte van het station tegen iets aangereden en hierdoor ten val gekomen.


Rond 19.10 uur zagen politieagenten een motorrijder een verkeersovertreding begaan. De politie wilde de motorrijder hierop aanspreken. Echter bij het zien van de agenten, ging de bestuurder er vandoor. De politie ging achter de motorrijder aan en gaf hem een stopteken. Na een korte achtervolging, besloten de agenten deze uiteindelijk te staken vanwege de gevaarlijk hoge snelheid.

Korte tijd later troffen de agenten bij het station de motorrijder aan op de grond. Zij verleenden direct eerste hulp. Het slachtoffer werd door de politie gereanimeerd totdat het ambulancepersoneel de reanimatie overnam. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis afgevoerd alwaar de Amsterdammer aan zijn verwondingen is overleden.

Onderzoek en getuigen gezocht
De specialistische diensten van de politie op het gebied van verkeer doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De politie komt daarom graag in contact met getuigen die zich nog niet gemeld hebben. Heeft u iets gezien? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Bel dan met de politie via 0900-8844. Vermeld hierbij onderstaand registratie. U kunt ook gebruik maken van onderstaand tipformulier. Dit formulier kunt u ook gebruiken als u in het bezit bent van relevant beeldmateriaal dat te maken heeft met dit verkeersincident.