AMSTERDAM/BROEK IN WATERLAND - Een gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam Noord heeft woensdagmiddag geleid tot een achtervolging naar Broek in Waterland. Tientallen agenten waren op de been en betrokken bij de achtervolging door enkele weilanden waarbij veelvuldig geschoten is.


Volgens de laatste berichten zou één van de verdachten overleden zijn. Totaal zijn er zes verdachten aangehouden, waarvan er twee gewond zijn.

De overval vond plaats rond 14.15 uur op de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord. Vervolgens zijn er minimaal twee auto's op zeer hoge snelheid gevlucht in de richting van Broek in Waterland, achtervolgd door meerdere politievoertuigen.

In Broek in Waterland zijn er vervolgens meerdere schoten gelost, mogelijk ook van automatische wapens. Ook stond al snel één van de vluchtauto's in brand. Getuigen zagen vervolgens een klopjacht door de weilanden waar de verdachten achtervolgd werden door de politie. Ook hier is talloze malen geschoten, en zijn er uiteindelijk meerdere verdachten ingerekend.

De politie hoopt later op de avond, uiterlijk morgen, met een uitgebreide verklaring te komen. Even na 16.00 uur was de rust weergekeerd in Broek in Waterland. Op de locatie in Amsterdam-Noord is de Forensische Opsporing nog steeds druk doende met het onderzoek.