AMSTERDAM - Vanochtend omstreeks 10:45 uur hebben twee verdachten onder bedreiging van een vuurwapen een 29-jarige man beroofd van zijn voertuig. De recherche is op zoek naar getuigen.


Het slachtoffer loopt vanaf een woning aan de Egidiusstraat in de richting van zijn geparkeerde auto. Op het moment dat hij in de auto zit, wordt hij door twee mannen aangesproken. Één van hen toont een vuurwapen en bedreigt het slachtoffer daarmee. Onder bedreiging van het vuurwapen staat het slachtoffer de sleutels van zijn voertuig af, waarna de verdachten zijn voertuig weg nemen.

De verdachten vluchten met het voertuig vervolgens weg in de richting van de Bos en Lommerweg. Meerdere politie-eenheden hebben in de omgeving gezocht naar zowel het voertuig als de verdachten, maar hebben deze niet meer aangetroffen.

Signalementen
Één van de verdachten zou het volgende signalement hebben:

Verdachte 1

- zeer licht getinte huidskleur;
- 1.75 meter lang;
- blauwe jas;
- rugzak om;
- joggingbroek;
- vuurwapen in de hand.

Getuigenoproep
De politie zoekt getuigen van de diefstal met geweld. Heeft u iets gezien of gehoord in de omgeving van de Egediusstraat of heeft u camerabeelden van bijvoorbeeld geparkeerde voertuigen of andere relevante informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact met ons op via: 0900-8844. Liever anoniem? Bel 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u beelden of tips ter beschikking stellen aan het onderzoeksteam.