AMSTERDAM - In de nacht van zondag 9 op maandag 10 juli 2023 vond er in een portiek aan de De Schaapherderstraat in Amsterdam-West een explosie plaats. Hierbij werd de toegangsdeur uit zijn sponningen geblazen en ontstond er andere materiele schade aan het pand. Gewonden vielen er gelukkig niet. De recherche doet onderzoek naar de zaak en is op zoek naar getuigen.


Het explosief kwam rond 03.30 uur tot ontploffing. Een getuige zag dat vlak daarna twee jongens op een zwarte Vespa-scooter wegreden vanaf de locatie van de explosie. Deze jongens waren allebei volledig in het zwart gekleed met een capuchon op en de getuige schat ze tussen de 16 en 20 jaar oud.

Getuigen gezocht

De recherche komt graag in contact met mensen die mogelijk iets gezien hebben van de ontploffing en/of de vluchtende verdachten op de Vespa-scooter. Kunt u het onderzoeksteam mogelijk verder helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kunt u ook uw informatie delen en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen. Het zaaksnummer van het onderzoek: 2023154630.

Explosie Staalmeesterslaan

Zondagavond was het ook raak in Amsterdam-West: er ontplofte toen rond even na 18.30 uur een explosief aan de Staalmeesterslaan. Vlak na dat incident wisten agenten twee verdachten aan te houden. Het gaat om een minderjarige jongen uit Amsterdam en een minderjarig meisje uit Diemen. Beide zitten op dit moment nog vast. Informatie over deze zaak is ook welkom bij de recherche. Het zaaksnummer van het onderzoek: 2023154409.