AMSTERDAM - De politie heeft woensdag 11 december langs de A2 bij Amsterdam een 23-jarige man uit Kroatië aangehouden voor het bezit van 30 kilo cocaïne. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, vervoerde de verdovende middelen met een straatwaarde van bijna twee miljoen euro in een verborgen ruimte van zijn auto.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden omstreeks 18.35 uur een auto die volgens de politiesystemen mogelijk betrokken is bij de handel in verdovende middelen. Bij de controle zagen de agenten verschillende indicatoren die duidden op de mogelijke aanwezigheid van een verborgen ruimte. Na een kort onderzoek werd die ruimte ook gevonden. Deze afgeschermde ruimte is geen voorziening die standaard in de auto aanwezig is. Deze ruimte is achteraf op professionele wijze ingebouwd en heeft normaal geen ander doel dan het onttrekken van voorwerpen aan het ambtelijk toezicht.

Specialisten
De verdovende middelen en de auto zijn in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de cocaïne. Specialisten van de politie ontdekken steeds vaker verborgen ruimtes in voertuigen. Deze ruimtes treffen agenten vooral aan in de voertuigen van personen met een criminele achtergrond. In een groot deel van de verborgen ruimtes ligt dan ook vaak cash geld, drugs of een wapen.