AMSTERDAM - De politie heeft maandag 17 juni opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar een zware explosie op 5 oktober 2023 aan de Derde Oosterparkstraat in Amsterdam-Oost. Het betreft een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De explosie vond plaats rond 00.45 uur ’s nachts in een portiek van een appartementencomplex en richtte een grote ravage aan. Ramen van diverse woningen waren kapot, de deur van het portiek was eruit geblazen en auto’s die in de buurt stonden geparkeerd, waren flink beschadigd. De politie is direct na de explosie een onderzoek gestart waarbij een maand later een eerste verdachte werd aangehouden, een 30-jarige Rotterdammer. Hij werd op 22 februari dit jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 40 maanden.

Onderzoek

Na intensief onderzoek naar zijn handlangers wist de recherche eerder deze maand al een tweede verdachte aan te houden. Dat betrof een 33-jarige man uit België. Deze tweede verdachte wordt ervan verdacht een aansturende rol te hebben gehad bij de explosie en zit sindsdien vast. Afgelopen maandag heeft de recherche een derde verdachte aangehouden. Deze verdachte wordt ervan verdacht het explosief aan de uitvoerder van de explosie te hebben verstrekt. Hij is afgelopen donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris heeft daarop besloten dat de verdachte veertien dagen langer blijft vastzitten.

Heeft u informatie? Deel deze met de politie!

Het onderzoek naar de explosie is nog steeds in volle gang. De recherche komt dan ook nog steeds graag in contact met getuigen of mensen die meer weten over de zware explosie of over de verdachte(n). Weet u iets wat bij kan dragen aan het onderzoek? Neem dan contact va 0900-8844. Uiteraard kunt u ook anoniem tippen via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000.