AMSTERDAM - Het nieuwe tv-programma Crime Desk op RTL5, waar wekelijks misdaadzaken aan bod komen, biedt ook ruimte voor de politie en Openbaar Ministerie om in een zogenoemd opsporingsblok elke week aandacht te besteden aan een zaak waar de hulp van het publiek belangrijk is. Vanavond gaat het om een woningoverval aan de Solitudolaan in Amsterdam.

Op 28 oktober 2020 omstreeks 11.00 wordt er aangebeld bij de woning gelegen aan de Solitudolaan door een man gekleed in een oranje/zwarte jas, gelijkend op die van een postbezorger. Als de bewoonster de deur opent, stormt de woningovervaller naar binnen, gevolgd door een tweede verdachte. In de woning wordt de bewoonster bedreigd met een wapen en er ontstaat een worsteling. De andere bewoner bevindt zich in een andere ruimte en belt 112. Op het moment dat de overvallers dat in de gaten hebben, vluchten zij de woning uit.

Ford Fiesta
Op basis van een getuigenverklaring blijkt dat beide verdachten vlakbij Café de Omval, vermoedelijk als passagiers, in een auto zijn gestapt. Vermoedelijk gaat het om een donkerkleurige Ford Fiesta. Het voertuig zou vervolgens in de richting van het Prins Bernhardplein of de Hugo de Vrieslaan zijn gereden.

Signalement
De politie zoekt twee verdachten. Op basis van beschikbare camerabeelden is de eerste verdachte een man die tussen de 18 en 25 jaar oud is. Hij heeft een licht getinte huidskleur en gemillimeterd donker haar. Hij is circa 1.75 lang en heeft een wat stevig postuur. Hij droeg op de bewuste 28ste oktober een oranje/zwarte jas, een donkerkleurige broek, lichte grijs/witte sneakers en een lichtblauw mondkapje. De tweede verdachte is een man ook tussen de 18 en 25 jaar met een licht getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1.80 lang en heeft een slank postuur. Hij droeg op de dag van de overval een zwarte jas, een witte trui met capuchon, een witte pet, een blauwe spijkerbroek, zwarte sneakers, zwarte handschoenen en hij had een zwarte tas bij zich.

Informatie delen
Heeft u informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in: opsporingscommunicatie.communicatie.amsterdam@politie.nl en team-b.recherche.amsterdam-oost@politie.nl

U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Meer info:
https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/november/05-woningoverval-solitudolaan.html