ZWANENBURG - Meer dan twintig jaar geleden, op 6 januari 1997, werd het lichaam van de 35-jarige Hayrettin Sahin gevonden in de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Hij was toen al anderhalf jaar vermist. Tot de dag van vandaag is nog niet duidelijk wat er met de Amsterdammer is gebeurd en daarom vraagt het coldcase-team opnieuw aandacht voor de zaak.

Hayrettin woonde aan de Reina Prinsen Geerligsstraat in Amsterdam. Hij maakte volgens vrienden en familie al langere tijd een zenuwachtige indruk, voordat hij op 14 september 1995 spoorloos verdween. Die dag leende hij de auto van zijn broer en ging ervandoor.

Drie dagen later, op 17 september, gaf zijn broer hem ook op als vermist. Pas anderhalf jaar later werd zijn lichaam gevonden in de Ringvaart, ter hoogte van Zwanenburg. Hayrettin lag al lange tijd in het water.

Onbeantwoorde vragen
Wat er in de periode tussen zijn verdwijning en het aantreffen van zijn lichaam met hem is gebeurd, is onduidelijk. Ook is niet vast te stellen wanneer Hayrettin precies is overleden en zijn nabestaanden zitten nog steeds met vragen. "Zij vragen u dan ook om mee te denken over deze zaak", aldus de politie.