AMSTERDAM - De hulpdiensten zijn aanwezig bij een brand aan de Westpoortweg in het Westelijk havengebied in Amsterdam. Om 12:30 uur komen de eerste meldingen binnen op de meldkamer. Er is opgeschaald naar Grip1 in verband met de omgeving. De rookontwikkeling was in de verre omgeving te zien.

Op het terrein van de stadsnomaden is brand uitgebroken in een opslagplaats voor gasflessen. De Gezamenlijke Brandweer Amsterdam was snel ter plaatsen gezien de locatie van het Veiligheidscentrum. De caravans, schuren en containerwoningen staan dicht tegen elkaar aan waardoor de brand snel over kon slaan. Exploderende gasflessen zorgden voor knallen die in de omgeving hoorbaar waren. De waterwinning was niet mogelijk op het terrein zelf. Met brandweerslangen moest een lange afstand overbrugd worden om te voorzien in watertoevoer.

Rond 15:30 uur was de brand onder controle. Zeven tot tien personen kunnen niet terug naar hun woning. Voor deze bewoners is opvang geregeld. Er zijn geen gewonden gevallen bij dit incident.

Vanwege de dicht op elkaar geplaatste objecten moet er een kraan komen om de gebouwen uit elkaar te halen. Zo kan de brandweer voldoende blussen en er voor te zorgen dat de brand niet weer gaat oplaaien. Naar verwachting is de brandweer nog tot ver in de avond bezig. Naar de oorzaak van de brand wordt nog verder onderzoek gedaan.

DIt persbericht is op politie.nl geplaatst, omdat het momenteel niet mogelijk is om het bericht op brandweer.nl te plaatsen. Voor vragen over het incident kunt u de voorlichter van de brandweer bereiken via: 020-555 6660.