NOORD-HOLLAND - In de afgelopen jaren werden in Noord-Holland tientallen campers gestolen. Ook dit voorjaar zijn er alweer een aantal campers gestolen. De politie vraagt om deze zomer een extra oogje in het zeil te houden op plekken waar campers onbewaakte staan.

De diefstallen vonden voornamelijk plaats in kustgemeenten en andere toeristische plaatsen van Noord-Holland, waaronder Julianadorp, Egmond aan Zee, Zandvoort aan Zee en Volendam. Een terugkerend jaarlijks fenomeen waarbij vooral voertuigen van Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse toeristen werden ontvreemd. De eigenaren en gebruikers werden daardoor tijdens hun vakanties ernstig gedupeerd.

Preventie tegen diefstal

De politie heeft via haar Duitse kanalen Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse toeristen op de hoogte gebracht van het fenomeen en tips geven om het risico op diefstal te verkleinen.

Kijk je mee?

Iedereen verdient een zorgeloze vakantie en extra paar ogen op verdachte situaties zijn welkom. Mocht je verdachte situaties zien bij campers op onbewaakte plekken? Bel de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Toch gestolen?

Mocht je een toerist tegenkomen, waarvan zijn/haar camper gestolen is en hulp nodig heeft? Zij kunnen direct 112 bellen en het gezamenlijk Aangifte proces gestolen Voertuigen (AGV) van politie en verzekeraars. Dit loket is de hele week bereikbaar van 07:00 uur tot 23:00 via 088-0087444 of via agv@liv.nl.