AMSTERDAM - Een insluiper maakt bij een flat aan het Majellapark in Bussum gebruik van een babbeltruc om de bankpas en de creditcard van de bewoonster te stelen. Vervolgens neemt een dief met de bankpas geld op in Amsterdam. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

De insluiper slaat zijn slag op 22 maart 2017 als een handlanger die zich voordoet als pakjesbezorger de bewoonster met een smoesje naar buiten weet te lokken.

Zogenaamde bankmedewerkers bellen op

Na de diefstal van de pasjes belt iemand die zich uitgeeft voor een medewerker van de bank de bewoonster op en zegt dat haar bankpas gevonden is en door een eerlijke vinder naar de politie is gebracht. Kort daarna belt weer iemand de vrouw op en geeft zich ook uit als medewerker van de bank. Hij bevestigt het verhaal en zegt dat haar bankpas en ook haar creditcard zijn geblokkerd. Zo weet de man kennelijk het slachtoffer haar pincode te ontfitselen en te voorkomen dat de bewoonster haar pasjes laat blokkeren.

Geldopnames

Dan weet een dief bij verschillende geldautomaten in Amsterdam met de bankpas van het slachtoffer uit Bussum in totaal 5000 euro van haar bankrekening te halen. Deze dief staat op beelden van de beveiligingscamera's bij de geldautomaten in de Kinkerstraat, de Overschiestraat, het Surinamerplein en het Osdorpplein.

  • Herkent u de pinner of weet u misschien wie deze persoon en zijn handlangers zijn?
  • Bent u mischien ook slachtoffer van dezelfde babbeltruc door dezelfde dieven geworden en heeft u meer informatie over hen, die u nog niet met de politie heeft gedeeld?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.