AMSTERDAM - In de nacht van donderdag 23 september op vrijdag 24 september is een 31-jarige man beroofd van zijn horloge, daarbij is hij gewond geraakt. Er zijn geen verdachten aangehouden. De recherche is op zoek naar getuigen.

Melding
Rond 00.10 uur middernacht krijgt het Operationeel Centrum meerdere meldingen van een schot dat zou zijn gelost en een man die gewond op straat zou liggen. Volgens de melders zouden er drie verdachten in twee verschillende voertuigen en weggereden in de richting van de Jan Tooropstraat. Het zou gaan om voertuigen van de merken BMW en Volkswagen.

Ter plaatse
Ter plaatse treffen agenten het slachtoffer met verwondingen aan op de grond. Hij heeft geen schotverwondingen maar zou wel ernstig mishandeld zijn. Het slachtoffer is aanspreekbaar en met medewerkers van de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Terwijl agenten in de omgeving onderzoek doen zien zij een kogelinslag in een raam aan een woning in de Louis Apolstraat. Er zijn geen bewoners gewond geraakt.

Getuigenoproep
De recherche is dringend op zoek naar getuigen die meer weten over deze beroving waarbij is geschoten. Ook informatie over uren of dagen ervoor kunnen van belang zijn voor het onderzoek. Weet u meer over de gevluchte verdachten en/of voertuigen? Of heeft u camerabeelden van bijvoorbeeld een mobiele telefoon of dashcam? Neem dan alstublieft contact op met ons via 0900 – 8844. Anoniem kan ook via 0800 – 7000.