AMSTERDAM -In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 juli wordt op de Plantage Parklaan in het centrum van Amsterdam een auto in brand gestoken. De recherche doet onderzoek naar de brandstichting en is dringend op zoek naar mensen die mogelijk meer weten over de zaak en/of in het bezit zijn van camerabeelden.

Rond 02.15 uur die nacht komt de melding binnen dat de vlammen uit een geparkeerde auto op de Plantage Parklaan slaan. Brandweer en politie gaan snel ter plaatse en de brandende auto wordt direct geblust. Gelukkig raakt niemand gewond bij het incident.

Brandstichting
Onderzoek ter plaatse wijst al snel op mogelijke brandstichting. De auto is daarom in beslag genomen en aanvullend onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de auto in brand is gestoken, door wie en waarom.

Camerabeelden
Rechercheurs hebben onder andere al een buurtonderzoek in de omgeving van de Plantage Parklaan gedaan. Hierin zijn camerabeelden naar voren gekomen en er wordt nu gekeken of deze eventueel relevant zijn voor het onderzoek. Het zou heel goed kunnen dat er nog andere mensen zijn met beelden van het incident, bijvoorbeeld van een beveiligingscamera of dashcam. Mocht dit het geval zijn, dan hoort de recherche dit uiteraard graag.

Informatie delen
De recherche wil sowieso met iedereen spreken die mogelijk iets gezien en/of gehoord heeft van de brandstichting of over andere informatie beschikt. Bent u mogelijke getuige geweest, maar nog niet met de politie gesproken? Of heeft u camerabeelden en deze nog niet gedeeld? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.