AMSTERDAM - In de nacht van woensdag op donderdag heeft kort een brand gewoed in een restaurant aan het Bijlmerplein. De brand is het gevolg van een mogelijk explosief dat daarvoor in het pand is afgegaan.

Politieagenten bevinden zich rond 02.40 uur in het bureau aan de Flierbosdreef als zij een zeer harde knal horen. De agenten gaan direct naar buiten en krijgen kort daarna het bericht van het Operationeel Centrum dat er een brand zou zijn in een pand aan het Bijlmerplein. Als de politie arriveert, ziet zij dat in het restaurant brand is en dat het vuur zich aan het verspreiden is. Hierdoor treedt de sproei installatie in werking waardoor het meeste vuur gedoofd is. Niet veel later is de brandweer ter plaatse die de brand snel onder controle heeft.

Verdacht persoon

Kort voor de enorme knal, zou zich in de omgeving een verdacht persoon hebben opgehouden met het volgende signalement:

-Man;
-Stevig postuur;
-Tussen de 1,60 en 1,75 meter lang;
-Getinte tot licht getinte huidskleur;
-Geheel in het zwart gekleed met capuchon en gedeelte gezichtsbedekking;
-Loopt uiteindelijk in de richting van de Bijlmerdreef.

Getuigen en beelden gezocht

De recherche heeft deze zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Heeft u tussen 02.30 en 02.45 iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van het Bijlmerplein? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Bel dan, o.v.v. 2023098183, met de Districtsrecherche Oost via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook beelden spelen een belangrijke rol bij het onderzoek. Beschikt u over relevant beeldmateriaal? Upload deze dan gemakkelijk via deze link.