AMSTERDAM - Maandagochtend 12 december gaat er op het Kospad, bij een woning, een explosief af waardoor er brand ontstaat. Er is veel schade aan en in de woning ontstaan. Er zijn geen gewonden gevallen.

Omstreeks 09:35 uur ontstaat de brand, die vermoedelijk is ontstaan door een vuurwerkbom die voor de voordeur is geplaatst. Na een luidde knal ontstond er brand in de woning welke later door de brandweer kon worden geblust.

Direct na de explosie is er een onderzoek gestart door de recherche, een Teamleider Explosieven Veiligheid en leden van Forensische Opsporing. Na de explosie zijn er vier jongens, in het zwart gekleed, weggerend. Deze personen worden ervan verdacht het explosief tot ontploffing te hebben gebracht. De recherche is op zoek naar getuigen en mogelijke beelden. Uiteraard is de recherche dringend op zoek naar informatie over de toedracht van dit incident.

Getuigenoproep
Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.