AMSTERDAM - Woensdagmiddag 21 juni heeft een brand gewoed in het Fons Vitae Lyceum aan de Reinier Vinkeleskade in Zuid.  De brand ontstond rond 15:00 uur, vermoedelijk door werkzaamheden aan het dak. Een persoon, die de werkzaamheden verrichtte, raakte lichtgewond door inademen van rook en liep brandwonden op.

Evacuatie

Tijdens het ontstaan van de brand waren circa 50 mensen in de school aanwezig, die zonder problemen het gebouw konden verlaten. Ook de bewoners van de naastgelegen woningen werden uit voorzorg geëvacueerd door de brandweer.

Brand meester

Rond kwart over zeven gaf de brandweer het sein brand meester. Bluswerkzaamheden gingen daarna nog enige tijd door.

Afhandeling

Stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel ging aan het begin van de avond langs bij de geëvacueerde bewoners, die opgevangen werden in buurthuis de nieuwe Coenen, om hen een hart onder de riem te steken. Ook sprak hij zijn waardering uit voor brandweer en anderen die bij afhandeling van de brand betrokken waren. Voor leerlingen die de komende dagen examen moeten doen wordt een vervangende locatie geregeld.

Naar huis

Eén woning is door de bluswerkzaamheden onbewoonbaar geraakt. De meeste bewoners konden aan het eind van de avond naar huis.