AMSTERDAM - Bij een grote woningbrand in de Derde Schinkelstraat in Amsterdam Zuid heeft de brandweer meerdere bewoners gered. Ze konden door de brand niet meer via het trappenhuis naar buiten omdat deze vol met rook stond. De brandweer haalde ze met een ladderwagen naar buiten. Twee bewoners stonden aan de achterkant en konden vanwege de rook ook niet naar de voorkant komen. Deze zijn met een speciaal ademluchtmasker van de brandweer naar de voorkant gehaald waar ze vervolgens met de ladderwagen naar beneden konden worden gehaald.


De brand brak vanochtend rond 08.30 uur uit in de woning en is inmiddels geblust. Van buitenaf is te zien dat er op meerdere verdiepingen brand- en blusschade is ontstaan.

De brandweer schaalde op naar 'grote brand', wat betekent dat er meerdere voertuigen worden ingezet om het vuur onder controle te krijgen.

Zes bewoners zijn door ambulancepersoneel nagekeken en in ieder geval drie daarvan zijn naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. Een kat is bij de brand overleden.