AMSTERDAM - Bewoners van de Burgemeester Kasteleinstraat in Amsterdam Driemond hebben donderdagnacht een onrustige nacht gehad. Rond 01.30 uur schrokken zij wakker van een harde knal. Door het toedoen van een explosief voorwerp is een voordeur vernield en is er brand ontstaan in de woning. Eén persoon was op dat moment in de woning aanwezig, maar raakte gelukkig niet gewond. De politie is direct een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, waarna de brand binnen een korte tijd onder controle was. Drie personen zijn door ambulancepersoneel nagekeken omdat zij rook hebben ingeademd. Specialisten van de politie hebben uitgebreid onderzoek gedaan, sporen veiliggesteld en met getuigen gesproken.

Getuigenoproep

De recherche heeft de explosie in onderzoek en roept daarbij de hulp in van getuigen. Heeft u iets gezien of is u iets opgevallen voor, tijdens of na afloop van de explosie? Dan willen we u graag spreken. Deel informatie of uw video- fotomateriaal (bijvoorbeeld van Ring-deurbellen of dashcams) via onderstaande mogelijkheden.