UITHOORN - De bewoners van de woning in Uithoorn die binnen twee dagen tweemaal beschoten is, kunnen het nog nauwelijks bevatten wat hen overkomen is. Waarom de schutter het tot twee keer toe op het huis van het gezin gemunt had, is voor de bewoners een raadsel.

Volgens buurtbewoners werd er maandagavond rond 22.00 uur voor het eerst geschoten op het huis aan de Rode Klaver. De bewoners, een echtpaar en twee kleine kinderen, kwamen er gisterochtend pas achter dat er kogelgaten in de voordeur zaten. Gisteravond was het huis weer het doelwit van een schutter. Ditmaal een raam in de voorgevel.

De eigenaar van het huis heeft er vanochtend nauwelijks woorden voor om zijn gevoel en dat van zijn vrouw te beschrijven. "Het voelt alsof we in een film zitten", zegt hij tegen NH Nieuws. Het gesprek vindt plaats voor de deur van de woning, op een meter afstand van waar de laatste kogel de ruit is ingeslagen. "Ik kan me nu nog steeds niet voorstellen dat die kerel hier gisteravond stond te schieten, terwijl ik televisie keek."

Veel buren hebben de verdachte de benen zien nemen en er in een verhuisbus vandoor zien gaan. De schoten waren in de wijde omgeving te horen.

In tegenstelling tot eerdere berichten laten de bewoners NH Nieuws weten dat de kogels gisteravond niet zijn doorgedrongen tot in de woonkamer. Maar dat maakt de schrik er niet minder om. Het gezin wordt aan zowel de voorzijde als de achterkant van het huis beschermd door politieagenten.

Een verdachte is gisteravond na een klopjacht in Amsterdam-Zuidoost aangehouden. De bijrijder van de verhuisbus is nog spoorloos. Over het motief tasten zowel de politie als de bewoners in het duister.