AMSTERDAM ZUIDOOST - In de buurt van de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost is vanavond een auto beschoten. Bij de schietpartij is een persoon zwaargewond geraakt, meldt de politie.


Op foto's is te zien dat de beschoten auto bij brandweerkazerne Anton staat, vlakbij de A9. De politie houdt er rekening mee dat de automobilist na de beschieting wilde wegrijden en daarna tegen de gevel van de kazerne is gebotst.

Signalement
Er is een Burgernet-melding uitgestuurd. Daarin wordt opgeroepen om uit te kijken naar een zwarte motorscooter met drie wielen met daarop twee in het donker geklede mensen.

Volgens een getuige wordt het gewonde slachtoffer gereanimeerd door de hulpdiensten. Meerdere buurtbewoners melden aan AT5 in totaal vier schoten gehoord te hebben.

Vanochtend werd in de Amsterdamse wijk Buitenveldert advocaat Derk Wiersum doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het Marengo-proces, de strafzaak tegen de criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki.

Verband
De politie laat weten dit mee te nemen in hun onderzoek naar de schietpartij van vanavond. "Maar we gaan er vooralsnog vanuit dat dit incident hier los van staat."