AMSTERDAM ZUIDOOST - Op zondagavond 2 januari is een woning in de flat Groeneveen in Amsterdam-Zuidoost beschoten. Ten tijde van de beschieting waren de bewoners aanwezig. Niemand is gewond geraakt. De recherche is op zoek naar getuigen.

Rond 21.00 uur liggen de bewoners te slapen als ze het geluid van zwaar vuurwerk horen. Vervolgens nemen ze direct contact op met het Operationeel Centrum. Meerdere agenten gaan ter plaatse en zien vervolgens dat er geen sprake is van zwaarvuurwerk. Ze treffen meerdere kogelgaten aan de buitenzijde van de woning. De recherche en medewerkers van de Forensische Opsporing hebben onderzoek verricht en sporen veiliggesteld. Volgens getuigen zou er een wit voertuig vlak voor de beschieting langs de woning zijn gereden.

Getuigenoproep
De recherche is op zoek naar getuigen. Weet u meer over deze beschieting? Waarom deze woning doelwit is geworden? Of heeft u meer informatie over de verdachten? Neem dan alstublieft contact op met het onderzoeksteam via onderstaande mogelijkheden. Anoniem kan ook via 0800-7000. Vergeet niet om proces-verbaalnummer 2022000999 op te geven als u telefonisch contact met de politie opneemt. Zo weet de medewerker over welke zaak u informatie heeft.