HAARLEM - De conductrice die gisteren in een trein van Amsterdam naar Den Haag werd belaagd door een agressieve treinreiziger, heeft aangifte tegen de man gedaan. Dat meldt de politie.

De conductrice reed gisterochtend rond 11.00 uur mee op het traject tussen Amsterdam en Haarlem toen zij na station Amsterdam Sloterdijk begon met een kaartcontrole. Toen de trein bijna Haarlem had bereikte, controleerde de NS-medewerkster de verdachte. Die bleek geen geldig vervoerbewijs te hebben. Toen hij daarop werd aangesproken, werd hij meteen agressief en trok hij zijn kleding uit.

De geschrokken conductrice draaide zich om, liep weg en ging op zoek naar enkele agenten die in Amsterdam waren ingestapt. "De verdachte liep achter haar aan, pakte haar beet en probeerde documenten uit haar handen te pakken", zo valt in het politiebericht te lezen. "De conductrice duwde de man weg. Hij werd door omstanders op afstand gehouden."

Geschrokken
"De conductrice is uiteraard geschrokken. Hoe groot of klein een incident is, dat maakt indruk", laat een woordvoerder van de NS in een reactie aan NH Nieuws weten. "Het gaat goed met haar en zij heeft geen letsel. Ze is ook gewoon weer aan het werk op de trein."

Bloemetje
Een woordvoerder van vakbond FNV Spoor betreurt het 'traumatische' incident. "We strijden samen met de NS altijd voor veiligheid. Dat is echt topprioriteit. Elke incident is er een te veel." Hij voegt eraan toe dat FNV Spoor een menselijk gebaar wil maken naar de conductrice. "Dan moet je denken aan het sturen van een bloemetje."