AMSTERDAM - Een avondwinkel aan de Pieter Calandlaan is in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 januari overvallen. Eén persoon is hierbij licht gewond geraakt.

Rond 01.10 uur stapte een man de winkel binnen en heeft, met gebruik van een wapen, gepoogd de winkel te overvallen. Een medewerker pakte vervolgens een stok en jaagde de man de zaak uit. De overvaller verliet daarna de avondwinkel in de richting van de Tussenmeer. Een medewerker rende nog achter de man aan, maar verloor hem op een gegeven moment uit het oog. De politie werd gealarmeerd en maakte ook nog een zoekslag in de omgeving, maar de man werd niet meer aangetroffen.

Signalement overvaller

De overvaller heeft het volgende signalement:

-Tussen de 30 en 35 jaar oud;
-Droeg een donkerkleurige winterjas met daaroverheen een bodywarmer;
-Joggingsbroek;
-Gympen;
-Donkerkleurige rugtas;
-Bril met goudkleurig montuur.

Getuigen en beelden gezocht

De recherche heeft deze overval in onderzoek en komt graag in contact met getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Heeft u iets gezien of gehoord dat te maken heeft (of kan hebben) met deze overval? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Vermeld daarbij onderstaand registratienummer. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook beelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek.

2023012540