AMSTERDAM - Een agent is gisteren tien meter meegesleurd door een automobilist die weigerde af te remmen na een stopteken. Dat meldt de politie. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van drugs. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Toen agenten gisteravond rond 20.00 uur de carpoolplaats bij Loenersloot opreden, zagen ze de automobilist "gehaast" wegrijden richting Vinkeveen. De agenten reden achter hem aan. Op de provinciale weg gaven ze hem een stopteken. De bestuurder van de auto ging juist harder rijden. Na een tijdje lukte het de politie wel om de automobilist te laten stoppen.

Niet gewond
Toen een van de politiemensen de verdachte vastpakte om hem aan te houden, gaf de man weer gas. Hij sleurde de agent tien meter mee. Daarna liet de agent los. Hij raakte niet gewond.

De bestuurder reed daarna door en de agenten achtervolgden hem opnieuw. In de Amsterdamse Nierstraat reed hij zichzelf klem. Hij werd aangehouden vanwege verschillende verkeersovertredingen en poging tot zware mishandeling van een agent.