DIEMEN - De politie komt graag in contact met getuigen van een autobrand afgelopen nacht, vrijdag 4 augustus, aan de Rode Kruislaan in Diemen. De auto is grotendeels uitgebrand. De politie vermoedt dat de auto opzettelijk in brand is gestoken. De recherche heeft een onderzoek ingesteld en kijkt naar mogelijke verbanden in drie andere zaken.


De hulpdiensten krijgen kort voor middernacht, rond 23:30 uur, de melding van de brand. De brandweer blust snel het voertuig, waarna de forensische opsporing ook ter plaatse komt voor onderzoek. De recherche houdt er rekening mee dat dit incident verband houdt met de explosie aan het Van Markenplantsoen in Diemen van afgelopen woensdag 3 augustus. Door die explosie is de woning onbewoonbaar.

Samenhang
Vermoedelijk houdt het incident ook verband met de handel in verdovende middelen en een andere explosie. Op 5 mei 2023 heeft de politie een grote hoeveelheid hasj in beslag genomen aan de Staalmeesterlaan in Amsterdam-West. Twee dagen later vindt op datzelfde adres een explosie plaats. De recherche doet onderzoek naar de drie afzonderlijke incidenten. In totaal zijn in dit onderzoek al vier verdachten aangehouden, waarvan twee personen nog altijd vastzitten op verdenking van respectievelijk de handel in verdovende middelen en de betrokkenheid bij de explosie aan de Staalmeesterlaan.

Onderzoek
Mochten mensen meer informatie hebben over één van deze incidenten of over een mogelijke achtergrond, dan worden zij gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan door te bellen naar 0900-8844 onder vermelding van het registratienummer 2023176009. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Beschikt u over relevant beeldmateriaal dat kunt u via onderstaand formulier uploaden.