AMSTERDAM - In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 maart 2023 is een auto op een horecagelegenheid aan Sierenborch ingereden. Vervolgens ontstond brand in/bij het voertuig. Nadat deze brand geblust was, bleek er niemand in het voertuig te zitten en er vielen ook geen gewonden. Wel liep het pand zelf veel schade op. De recherche heeft het vermoeden dat er mogelijk sprake is van opzet en komt graag in contact met eventuele getuigen en/of mensen met camerabeelden van het incident.

Rond 02.40 uur werd duidelijk dat er iets gaande was bij het horecapand aan Sierenborch. Hulpdiensten gingen ter plaatse en troffen daar een brandende auto in het pand aan. De brandweer heeft de brand vervolgens geblust en troffen in zowel de auto als de gelegenheid geen (gewonde) personen aan. Politie-eenheden startten direct een onderzoek op.

Mogelijk opzet
Op basis van het eerste onderzoek denkt de recherche dat er opzet in het spel zou kunnen zijn en dat iemand mogelijk doelbewust het betreffende pand in is gereden. Waarom dit gedaan is en door wie, staat vooralsnog niet vast. Sowieso is nog onduidelijk wie het voertuig bestuurd heeft. De recherche is dringend op zoek naar mensen die hier mogelijk meer informatie over hebben.

Informatie delen
Kunt u de recherche verder helpen? Bijvoorbeeld omdat u getuige bent geweest van het incident of in het bezit bent van relevante camerabeelden? Of weet u meer over een eventuele aanleiding? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kunt u ook uw informatie delen en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen.