AMSTERDAM/OOSTZAAN - Vandaag, 23 juli 2022, heeft Gert van Veen uit handen van Alexander Scholtes, voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum, de Andreaspenning ontvangen. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange inspanningen en bijdrage aan de Amsterdamse dance cultuur tijdens de laatste editie van zijn festival 'Welcome to the Future'.


Gert van Veen is al meer dan dertig jaar een centrale figuur in de dance cultuur van Amsterdam die wereldwijd van invloed is. Zijn hele carrière stond in het teken van muzikale ontwikkeling, aandacht voor underground dancemuziek, ruimte voor lokaal en jong talent en zijn tomeloze passie voor elektronische muziek.

Gert van Veen is van niet te onderschatten invloed geweest als muziekproducer, event promotor, journalist, hoofdredacteur, auteur, festivalorganisator, clubdirecteur, allround creatief en mentor van jong talent. Hij heeft in het hele spectrum van de dancecultuur waarde gebracht en het verschil gemaakt.

Ter gelegenheid van de laatste editie van zijn festival 'Welcome to the Future' ontvangt Gert van Veen de Andreaspenning voor zijn bijdrage aan de Amsterdamse nachtcultuur.

Andreaspenning

De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling, en aan personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet.