AMSTERDAM - Vandaag, 16 juni 2021, heeft mevrouw Julia Mulder-Overwater uit handen van stadsdeelbestuurder Flora Breemer de Amsterdamspeld ontvangen wegens haar jarenlange vrijwillige inzet voor verschillende buurtinitiatieven in de Rivierenbuurt.

Mevrouw Mulder-Overwater staat in de Rivierenbuurt bekend als iemand die zich al jaren inzet voor de kwetsbare buurtgenoten. Als vrijwilliger is zij ruim dertig jaar actief voor de Felicitatiedienst. Hiervoor heeft ze al bijna 2000 bezoeken afgelegd aan ouderen vanaf 70 jaar die een kroonjaar bereiken. Ook haar actieve inzet voor het Alzheimer trefpunt en voor de TelefoonCirkel, die dagelijks telefonisch contact onderhoudt met kwetsbare ouderen, wordt zeer gewaardeerd.

Vanwege de grote vrijwillige bijdrage die mevrouw Mulder-Overwater levert aan het succes van de verschillende buurtinitiatieven en daarmee aan de zelfredzaamheid, het gevoel van veiligheid en het welbevinden van Amsterdamse ouderen ontvangt zij de Amsterdamspeld.

Amsterdamspeld

De Amsterdamspeld is bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.