AMSTERDAM - Hoofdcommissaris Frank Paauw van de Amsterdamse politie is woedend over de opruiende teksten van Radicaal, een jongerenorganisatie die verbonden is aan de politieke partij BIJ1. De jongerenafdeling heeft zich op social media zeer negatief uitgelaten over het werk van de politie.


Op Politie.nl valt te lezen:
De Amsterdamse politie heeft kennis genomen van de uitingen van de jongerenafdeling van BIJ1 via Instagram en voelt zich genoodzaakt te reageren.

Hoofdcommissaris Paauw: “De onterechte en kwetsende manier waarop politiemensen worden weggezet is een grove belediging en volledig misplaatst. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed maar het is spijtig te moeten constateren dat op basis van vooroordelen en generalisaties politiek bedreven wordt. Juist van politieke partijen mag je in deze moeilijke tijden verwachten dat ze nadenken over hoe te verbinden in plaats van te polariseren. Ik vertrouw er volledig op dat mijn mensen ondanks de beledigende teksten professioneel blijven en het werk er niet door laten beïnvloeden.”

De Nederlandse politievakbond ACP gaat aan het Openbaar Ministerie vragen of er iets te doen is tegen de actie van Radicaal.

Radicaal deelde vandaag op social media een flyer met teksten als: "Verdedig jij graag onderdrukkers?'', "Haal jij jouw zelfwaarde uit macht?", "Jouw racisme ongestraft kwijt kunnen?", "Sla jij mensen die je niet begrijpt in elkaar?" en benadrukt hierbij de 300 euro bonus voor agenten in coronatijd.

De jongerenorganisatie heeft nog niet gereageerd op de ophef over de teksten.