AMSTERDAM - De 34-jarige kapper Seif Ahmed, die op dinsdag 1 oktober is gedood in Duivendrecht in Amsterdam, werd vermoedelijk door iemand vanuit de bijrijdersstoel van zijn eigen auto doodgeschoten. Het veertien maanden oude dochtertje van de man zat op de achterbank en heeft alles gezien. Dat meldt de politie in Opsporing Verzocht vanavond.


Het slachtoffer werd begin oktober zwaargewond in zijn auto op een parkeerplaats aan de Buitensingel aangetroffen. Hij bleek een schotwond te hebben en overleed voordat hij kon worden overgebracht naar het ziekenhuis. Achterin zat zijn 1 jaar oude dochtertje, die later is overgedragen aan de moeder. Het slachtoffer had een kapperszaak aan de Tussen Meer in Nieuw-West en was geen bekende van de politie.

Eerder die dag verliet de kapper rond 14.00 uur het OLVG-ziekenhuis aan de Jan Tooropstraat in Amsterdam Nieuw-West. Seif was op bezoek bij zijn 4-jarige zoontje, die een paar dagen daarvoor voor een behandeling opgenomen was. Zijn vrouw loste hem af, waarna Seif zich ontfermde over hun dochtertje.

Seif vertrok met de auto naar huis om te douchen en zich om te kleden. Vervolgens vertrok hij met zijn dochtertje voor een afspraak met een vriend in West om een aantal financiële zaken te bespreken. De kapper had namelijk een flink bedrag gespaard dat hij wilde gebruiken voor de aankoop van een huis voor zichzelf en zijn gezin.

Bewakingsbeelden auto
Na het gesprek stapten de mannen ieder in hun eigen auto en reden gezamenlijk naar het tankstation van de Makro in Duivendrecht. Op beelden van de Makro is te zien dat Seif met zijn auto om 15.12 uur kwam aanrijden.

Vervolgens is het voertuig van het slachtoffer zo'n tien minuten later, om 15.23 uur, weer gefilmd. De auto van Seif reed op dat moment over de Holterbergweg richting de Arena. Op dezelfde camera is te zien dat zijn auto drie kwartier later, om 16.08 uur, weer terug kwam rijden. Een uur later werd Saif zwaargewond in zijn auto aangetroffen.

De politie roept mensen die meer weten over deze dodelijke schietpartij op om contact op te nemen.