AMSTERDAM - Twee jongens die aanbieders van goederen via Marktplaats beroofden bij de koop, zijn afgelopen vrijdag 5 maart aangehouden. De verdachten, 16 en 18 jaar oud, worden ervan verdacht meerdere berovingen te hebben gepleegd. Zij zitten op dit moment nog vast en worden vandaag voorgeleid bij de rechter commissaris.

Meerdere berovingen
In januari en februari werden er meerdere berovingen gepleegd in Amsterdam Zuidoost. Elke keer werden Marktplaatsaanbieders benaderd voor de verkoop van veelal duurdere elektronische apparaten zoals smartphones. De verdachten maakten een afspraak ergens in Zuidoost om de goederen te kopen. Bij de ontmoeting beroofden de verdachten vervolgens de aanbieders. Er zijn meerdere aangiftes gedaan en het Team Opsporing Bijlmermeer in Zuidoost stelde hierop een onderzoek in.

Samenwerking Markplaats
Het onderzoek leidde al snel naar twee mogelijke verdachten. In nauwe samenwerking met Marktplaats wisten agenten van het Team Opsporing Bijlmermeer op vrijdag 5 maart de twee verdachten aan te houden. De verdachten maakten op die dag een afspraak op straat en wisten er wederom zonder betaling vandoor te gaan met een telefoon. Door agenten die in de omgeving aanwezig waren konden de twee verdachten snel worden aangehouden.

Slachtoffer geworden?
Wees voorzichtig wanneer u iets wilt kopen van een online handelsplatform. Probeer altijd zo veel mogelijk gegevens van de partij waarmee u handelt te verifiëren, spreek bij voorkeur op een drukke locatie af waar veel mensen komen en camera’s hangen en neem als het kan iemand mee. Meer informatie over veilig en succesvol handelen op Marktplaats vindt u hier.Bent u zelf slachtoffer geworden van een soortgelijk incident? Doe altijd aangifte. Neem contact op met 0900 8844 voor een afspraak.